L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol han estat seleccionats per la Societat Española de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) per acollir la 2ª i 3ª edició del curs nacional d’acreditació en sedació en tècniques broncopleurals.

Aquest curs de la SEPAR ha estat organitzat pels serveis de pneumologia del HUGC i de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i coordinat pels Drs. Pablo Rubinstein i Felipe Andreo. Es tracta de la segona i la tercera edició i se celebraran a Barcelona i a Valladolid al llarg dels pròxims mesos. S’acreditaran un total de 60 especialistes en broncoscòpies. La segona edició tindrà lloc el 30 de novembre i l'1 de desembre, i la tercera serà els dies 11 i 12 de gener del 2018.

Els participants, experts en broncoscòpies, podran entrenar-se en tècniques de suport vital avançat, maneig avançat de la via aèria difícil i utilització de fàrmacs per a sedació, tant en quiròfan com a les aules de simulació.

L'Hospital Universitari General de Catalunya, referent en pneumologia intervencionista en l'àmbit de la medicina privada, té una gran experiència en tècniques broncoscòpiques i pleurals amb utilització de sedació: broncoscòpia diagnòstica, broncoscòpia terapèutica, tractament de tumors broncopulmonars, tractament amb làser i argó plasma i ecobroncoscòpia per a estudis de ganglis i de càncer de pulmó, així com col·locació de pròtesi, i tractament dels vessis pleurals.

El Dr Rubinstein, cap de Servei de Pneumologia del HUGC, ha destacat l’èxit i la bona valoració per part dels alumnes de l’anterior edició del curs.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari més important d'Espanya i el tercer d'Europa. Està present en 13 comunitats autònomes, compta amb la tecnologia més avançada i disposa d'una oferta superior a 6.500 llits en més de 100 centres, com la Fundación Jiménez Díaz, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Dexeus, Ruber, Centro Médico Teknon, Hospital La Luz, Policlínica de Guipuzkoa, etc., així com amb un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.

Treballem en la promoció de la docència (set dels nostres hospitals són universitaris) i la investigació mèdic-científica (comptem amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la FJD, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació).

Així mateix, el nostre servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres, i la translació clínica de les nostres investigacions.

Actualment, Quirónsalud està desenvolupant nombrosos projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com cardiologia, endocrinologia, ginecologia, neurologia, oncologia, i medicina esportiva entre altres.