L’Hospital Universitari General de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits organitzen una marató de donacions de sang el pròxim divendres 27 d’octubre, de 9 a 20 hores. Enguany s’espera superar les 110 donacions efectives que es van realitzar en la anterior campanya, el setembre de 2016. El vestíbul de Consultes Externes, davant del mural de "La Sirenita", acollirà les instal·lacions del on es procedirà a la presa de dades els donants i a les extraccions.

Amb el lema "la teva sang diu coses, comparteix-la" la campanya de donació està oberta tant a professionals de l’hospital com a familiars i amics de les persones ingressades, a pacients i ciutadans que vulguin dedicar 30 minuts a ajudar les persones que necessiten sang.

La sang és un producte biològic que caduca. Per tant, cal aconseguir donacions cada dia per assegurar que totes les persones que necessitin sang en tinguin. De mitjana, cada dia es necessiten al voltant d’unes 1.000 donacions a Catalunya. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Avui, hi ha sang a Catalunya per a cobrir les necessitats dels propers 7 dies, un nivell que es considera normal, però lluny del nivell òptim, que se situa en els 10 dies. Per això, des del Banc de Sang i l’hospital s’anima tota la ciutadania a donar sang.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari més important d'Espanya i el tercer d'Europa. Està present en 13 comunitats autònomes, compta amb la tecnologia més avançada i disposa d'una oferta superior a 6.200 llits en més de 100 centres, com la Fundación Jiménez Díaz, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Dexeus, Ruber, Centro Médico Teknon, Hospital la Luz, Policlínica de Gipuzkoa, etc., així com amb un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.

Treballem en la promoció de la docència (set dels nostres hospitals són universitaris) i la investigació mèdiccientífica (comptem amb el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación). Així mateix, el nostre servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres, i la translació clínica de les nostres investigacions.

Actualment, Quirónsalud està desenvolupant nombrosos projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com cardiologia, endocrinologia, ginecologia, neurologia, oncologia, i medicina esportiva entre altres.