Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) 2018, l’Hospital Universitari General de Catalunya promou un esdeveniment amb el lema "Batega per mi" que té per objectiu conscienciar a la societat respecte a la importància de la prevenció de la parada cardiorespiratòria i mostrar a pacients, usuaris i veïns com es realitzen les maniobres de compressions toràciques (RCP).

Demà dimarts 16 d’octubre Dia Europeu de Conscienciació de la Reanimació Cardiopulmonar, de 8,00 a 16,00 hores, personal d’infermeria i metges dels serveis d’Urgències i de Pediatria realitzaran activitats en el hall principal de l’hospital. Els tallers de demostració consisteixen en la posada en pràctica de les instruccions especificades pel personal mèdic per a una correcta reanimació cardiopulmonar. Les demostracions es fan amb torsos i estan centrades en valorar consciència , l’activació del 112, la posició lateral de seguretat i les compressions toràciques.

També es mostrarà el funcionament dels aparells desfibril·ladors DEA, que estan col·locats en diferents espais públics. Durant la jornada es parlarà de algoritme per a demanar ajut i iniciar les compressions de la forma més ràpida possible i de qualitat.


Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el major grup hospitalari d’Espanya i el tercer d’Europa. Conta amb més de 35.000 treballadors en més de 120 centres sanitaris, entre els que es troben 45 hospitals que ofereixen 6.800 llits hospitalaris.

Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altamente especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben el Centro Médico Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Fundación Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policílinica de Gipúzkoa, etc.

El grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals son universitaris) i la investigació medico-científica (compta amb el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, l’únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d’Estat d’Investigació,Desenvolupament i Innovació).

A més, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes d’investigació a tota Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit tasques capdavanteres, essent els pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre altres.