22

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha inaugurat avui, dijous dia 8 de juliol, l’Institut Obert de Cardiologia de l’Hospital Universitari General de Catalunya, un nou referent a l’àmbit del Vallès per a pacients amb problemes cardiovasculars. A l’Institut Obert de Cardiologia el pacient disposa d’un espai d’atenció integral i personalitzada d’excel·lència per prevenir, diagnosticar i resoldre qualsevol problema cardiovascular.

Un servei de cardiologia que té una triple orientació: garantir la continuïtat i seguretat del malalt, especialment l’ingressat en una estructura pròpia; un conjunt d’unitats superespecialitzades obertes als millors professionals i una vocació de servei obert a professionals de cardiologia de l’entorn que col·laborin amb nosaltres en benefici dels seus pacients.

Es tracta d’un institut obert als millors professionals, integral, format per un equip multidisciplinar de cardiòlegs especialitzats en els diferents àmbits: cardiologia clínica, cirurgia cardíaca, hemodinàmica, electrofisiologia i arítmies, imatge cardíaca avançada (RM i TAC), rehabilitació cardiovascular i patologia cardíaca estructural. La posada en funcionament del nou Institut Obert de Cardiologia ha comportat l’accés al quadre mèdic de l’HUGC de nous professionals de contrastada experiència i prestigi nacional i internacional.

Actualment, aquest servei té una activitat anual de cardiologia clínica que supera les 7.600 consultes, 22.200 proves i 5.600 estàncies hospitalàries; prop de 1000 intervencions d’hemodinàmica; 264 intervencions d’electrofisiologia i 54 cirurgies cardíaques i esperem poder doblar l’activitat en els pròxims 3 anys amb la infraestructura inaugurada avui. L’HUGC s’ha dotat d’una nova àrea específica per a la patologia del Cor amb unes instal·lacions que consten d’un àrea recepció i sala d’espera, consultes externes, boxes de proves diagnòstiques per a la realització d’ecocardiografies, ergometries i proves d’esforç.

A més l’Hospital disposa de sales de cardiologia intervencionista (hemodinàmica i electrofisiologia) dotades d’equips biplà per a procediments intervencionistes mínimament invasius guiats per imatges de raigs X. L’equip vascular biplà redueix la radiació que rep el pacient fins un 75%, durant els processos de llarga durada, amb una imatge de gran resolució.

Aquests equips d’última generació d’exploració i tractament permeten magnificar, veure i tractar lesions molt petites, actuant com un microscopi, i aconseguint donar una medicina d’excel·lència.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari líder a Espanya i, juntament amb la seva matriu Fresenius-Helios, també a Europa. Compta amb més de 40.000 professionals en més de 125 centres sanitaris, entre els quals es troben 54 hospitals que ofereixen prop de 7.000 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d'un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben a l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, Centre Mèdic Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus,

Policlínica de Guipúscoa, Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Quirónsalud Sagrat Cor, etc. El Grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals són universitaris) i la investigació mèdic-científica (compta amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la FJD, acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació). Així mateix, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant multitud de projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre d'altres.

11