yamali4

Yamali SofíaVenera Láscar

CCEE / Metge adjunt Urgències
Especialitat:
Pediatria i les seves Àrees Específiques
Especialitats:
 • Pediatria
Hospitals on treballa:
 • Hospital Universitari General de Catalunya
 • Centro Médico Quirónsalud Rubí
Informació general
Experiència

Metge rural del Servei Social Obligatori. 1996-1997. Hospital Local de Sincé. Sincé, Sucre. Colòmbia.

Organismes de Salut de Subachoque-La Pradera, dependent de l'Hospital Santa Matilde. Madrid, Cundinamarca. Colòmbia.

Metge resident en Pediatria. 1997 – 2000. Hospital de Sant Josep. Fundació Universitària de Ciències de la Salut. Santafè de Bogotà. Colòmbia.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. 2000-2001. Caixa de Compensació Familiar "CAFAM". Santafè de Bogotà. Colòmbia.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. Equip d'Atenció primària. 2003-2011. Institut Català de la Salut.

CAP Just Oliveras (ABS San José, ABS Centro). L'hospitalet de Llobregat-Barcelona.

CAP Cornellà centre (ABS Martí i Julia, ABS Jaume Soler). Cornellà de Llobregat-Barcelona.

CAP Horta 7 F. SAP Muntanya. Barcelona.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. Urgències.

2004-2007. Clínica infantil Stauros. Barcelona.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. Urgències. Consultes externes. 2010-Actualitat. Hospital Universitari General de Catalunya. Sant Cugat del Vallès.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. Urgències.

2013-2017. Hospital Quironsalut del Vallès. Sabadell.

Metge adjunt del Servei de Pediatria. Equip d'Atenció primària. 2021. Institut Català de la Salut. CAP Guineueta. Barcelona.

Altres Experiències:

 • Entrenament acadèmic assistencial en nefrologia pediàtrica. Assistent voluntari. 2001–2002. Servei de Nefrologia Pediàtrica. Hospital Universitari Materno-Infantil Vall d'Hebrón. Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Curs de Suport Vital Avançat Pediàtric i Neonatal. IDCQ Hospitals i Sanitat S.L. Hospital Universitari General de Catalunya. Certificat pel Consell Català de Ressucitació de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Vinculat a l'expedit per l'European Resuscitation Council (ERC). 23 d'abril del 2018 – 01 de juny del 2018.

 • Assistència i participació a més de 30 cursos i congressos a Espanya i internacionals.

 • Membre de la Societat Espanyola d'Urgències de Pediatria (SEUP).
 • Membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.
 • Membre de la Societat Catalana de Pediatria.
Titulació
 • Llicenciada en Medicina. 1990-1996. Universidad Libre de Colòmbia. Barranquilla. Colòmbia.

 • Especialista a Pediatria. 1997 – 2000. Hospital de San José. Fundació Universitària de Ciències de la Salut. Santafé de Bogotá. Colòmbia.

Investigació i docència

Investigació:

Participació com a pediatre col·laboradora a l'estudi "Identificació i caracterització bacteriana dels episodis d'otitis mitjana aguda (OMA) recurrent i amb fracàs terapèutic en nens entre 3 i 36 mesos d'edat a Espanya". Maig de 2008- Març de 2010.


Docència:

Col·laboradora docent de la Comissió de Docència de l'Hospital Universitari General de Catalunya. Universitat Internacional de Catalunya. Facultat de Medicina.

Publicacions

Ecografía torácica. ¿Puede reemplazar a la radiografía para diagnosticar neumonía aguda? Y. Venera Lascar. L. Riera Soler. P. Ventosa Rosquelles. L. Basso. M.A. Rivas Fernández. J.A. Rábano Rodríguez. Hospital General de Cataluña. Póster. 19 º Reunión Anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría. Vallés Occidental Barcelona. 3-5 de abril de 2014.


Utilidad de la PCR capilar en el servicio de urgencias pediátricas. I. Ruiz. Y. Venera. E. Oliva. M. Bequer. J.A. Rábano. F. Muñiz. A. Diez. Hospital General de Catalunya. Póster con defensa. XX Reunión Anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría. Bilbao. 16-18 de abril de 2015.


Proctalgia. No siempre es patología banal. A propósito de tres casos. Y. Venera Lascar. B. Rodríguez Bayes. E. Oliva Maza. J.A. Rábano Rodríguez. S. Gul. Hospital General de Catalunya. Comunicación póster. 22ª Reunión Anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría. Santander. 11-13 de mayo de 2017.


Discrepancias en la percepción y la actitud frente al dolor de los profesionales sanitarios y de las familias: un reto en Urgencias. P. Ribes Cajas. M. Sánchez Mora. Y. Venera Lascar. A. Raso Saronellas. N. Gorina Ysern. J.A. Rábano Rodríguez. Unidad de Urgencias Pediátricas. Servicio de Pediatría. Hospital Unversitari General de Catalunya. Comunicación corta. 23 Reunión Anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría. Sitges. 19-21 de abril de 2018.


Preferències dels pares per urgències pediàtriques en casos lleus: cal reforçar la educació sanitària? V. Gómez De Lima. P. Ribes Cajas. Y. Venera Lascar. N. Joaqui López. V Laveglia. N. Gorina Ysern. Hospital Universitari de Catalunya, Sant Cugat del Vallès. Comunicación Breve. 25 Reunión Anual Societat Catalana de Pediatria. Barcelona. 17-18 de mayo de 2019.


Dolor lumbo-sacro en Urgencias Pediátricas de causa ginecológica. Venera Lascar, YS. Rodríguez Bayes, B. Oliva Maza, E. Ribes Cajas, P. Climent Morales, C. Sala Castellvi, P. Servicio de Pediatría. Unidad de Urgencias Pediátricas. Hospital Universitari General de Catalunya. Quirón Salud. Sant Cugat del Vallés. Barcelona. Póster sin defensa. XXV Reunión de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría. Donostia. Primera Reunión virtual. 3-6 de marzo de 2021.