L'objectiu d'aquest projecte és crear una UCI on els pacients estiguin còmodes i confortables i se'ls doni la millor atenció, explica el Dr. Diego de Mendoza, cap de servei de l'UCI.


Per fer-ho, s'han implementat una sèrie de mesures que pretenen fer l'entorn més amable i més agradable per als pacients. Entre elles, s'ha fet una decoració diferent a la de les habitacions d'hospitalització convencional, instal·lant uns vinils que pretenen donar profunditat i crear un entorn més agradable que faciliti l'orientació.


Alhora s'han instal·lat uns monitors que van connectats a una càmera instal·lada al terrat de l'hospital i que pretenen i permeten veure en temps real imatges de la ciutat, ja que l'UCI no té finestres. I a més de crear aquest entorn una mica més amable, també es pretén que els professionals tinguin un entorn de treball més amigable i facilitar-los les tasques diàries. Per això, s'hi ha incorporat un sistema d'informatització que unifica gran part de les cures. I que permet, a més a més, obtenir informació i explotar-la per fer una millor gestió del servei.


Tota la part d'innovació dóna als professionals l'oportunitat d'automatitzar les cures i totes les atencions que se li faciliten al pacient i aquest temps i aquest espai es pot invertir en la humanització de la UCI.