Avui dilluns s’inicia la campanya de vacunació de la grip tot recordant als grups de risc que aquesta no és una malaltia banal, és potencialment greu i vacunar-se és la millor manera de prevenir-la. El període òptim de vacunació és fins el 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic, que aquest any se situa als 110,7 casos per 100.000 habitants.

Cada any, les autoritats públiques adrecen la campanya a un col·lectiu en situació de risc. En aquesta ocasió incideix en la vacunació dels professionals de la salut perquè estan molt exposats a la infecció i poden ser transmissors del virus .

A més dels professionals sanitaris entre els integrants del grup de risc destaquen les embarassades, els malalts crònics i amb factors de risc de totes les edats i les persones més grans de 60 anys. Les persones amb problemes de salut crònics i amb factors de risc registren una cobertura vacunal baixa: d'un 32,3% entre 0 i 14 anys i d'un 20% entre 15 i 59 anys. Entre les persones més grans de 60 anys, la cobertura vacunal se situa en el 54,25%.

La campanya de vacunació contra la grip també s'adreça als cuidadors, a les persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris i a professionals com ara policies, bombers, personal de protecció civil, d'emergències sanitàries i d'institucions penitenciàries, entre d'altres.
L'any passat, l'activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta i va causar 1.306 casos greus confirmats pel virus de la grip. El 64,5% no estaven vacunats; un 79,8% presentaven algun factor de risc i un 61,3% eren persones més grans de 64 anys. La malaltia va provocar 175 defuncions, de les quals el 57,3% eren persones no vacunades.


Sobre Quirónsalud

Quirónsalud es el mayor grupo hospitalario de España y el tercero de Europa. Cuenta con más de 35.000 trabajadores en más de 120 centros sanitarios, entre los que se encuentran 45 hospitales que ofrecen 6.800 camas hospitalarias. Dispone de la tecnología más avanzada y de un gran equipo de profesionales altamente especializados y de prestigio internacional. Entre sus centros, se encuentran el Centro Médico Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Fundación Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitario Dexeus, Policlínica de Gipuzkoa, etc.

El Grupo trabaja en la promoción de la docencia (ocho de sus hospitales son universitarios) y la investigación médico-científica (cuenta con el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, único centro investigador privado acreditado por la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación).

Asimismo, su servicio asistencial está organizado en unidades y redes transversales que permiten optimizar la experiencia acumulada en los distintos centros y la traslación clínica de sus investigaciones. Actualmente, Quirónsalud está desarrollando más de 1.600 proyectos de investigación en toda España y muchos de sus centros realizan en este ámbito una labor puntera, siendo pioneros en diferentes especialidades como oncología, cardiología, endocrinología, ginecología y neurología, entre otras.