La Unitat Integral de Salut Mental Infantojuvenil, situada a la quarta planta, disposa de consultes externes, hospital de dia, urgències 24 hores i hospitalització i ofereix consultes especialitzades en psicologia del nen i de l'adolescent, paidopsiquiatria, avaluació neuropsicològica, teràpia familiar, psicoteràpia individual i grupal orientada a problemes de conducta, impulsivitat i desregulació emocional (autolesions, ús de substàncies, conducta alimentària, ús de noves tecnologies, fracàs escolar). Disposa de consultes i grups especialitzats en assetjament escolar.

Aquest recurs sorgeix de la necessitat de dotar d'atenció integral en matèria de salut mental nens i adolescents a través de la coordinació amb la resta dels serveis de la xarxa de salut (atenció primària, equips de Salut Mental Infant Juvenil, Direcció General de Atenció a la Infància, serveis socials, atenció hospitalària i atenció sociosanitària). A més, ofereix atenció hospitalària a tots aquells que per la seva patologia aguda i els seus períodes de crisi queden fora de rebre l'assistència específica que necessiten i que la xarxa assistencial ambulatòria no pot cobrir.

Es tracta de facilitar als pacients un entorn segur on fer una cura temporal orientada a conèixer i avaluar les causes, oferir una intervenció eficaç i efectiva a nens, adolescents i família, mantenint la seva inclusió social i escolar, i afavorint la comprensió de la seva situació clínica.

Els serveis de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya disposen d'un equip multidisciplinari per oferir una oferta àmplia en diferents àrees. S'estructura en unitats on es troben especialistes en cadascuna de les àrees de tractament: Hospitalització, Hospital de Dia, Consultes Externes, Teràpies específiques o Avaluacions Neuropsicològiques. Aquest equip d´especialistes permet atendre pacients de totes les edats, tant adults com adolescents o nens.