Hospital Universitari General de Catalunya compta amb una Unitat d'Epilèpsia constituïda per un equip multidisciplinari amb àmplia experiència en l'estudi de pacients amb aquesta malaltia, tant en població infantil com adulta.

L'equip està format per neuròlegs epileptòlegs, neurocirurgians, i neuropsicòlegs.

Amb la finalitat de poder realitzar un correcte diagnòstic sindròmic, vam realitzar diferents estudis neurofisiològics (Vídeo-EEG estàndard, EEG amb privació parcial de son, Vídeo-EEG de 24 hores i monitoritzacions Vídeo-EEG prolongades), així com proves de neuroimatge tant estructural com funcional (RM, FDG-PET), en funció de les necessitats de cada pacient.

Un cop realitzat el diagnòstic, es selecciona el fàrmac antiepilèptic més adequat per al tipus de síndrome epilèptic que presenta el pacient.

Al voltant d'un 30% dels pacients epilèptics no responen adequadament a la medicació antiepilèptica. En aquests casos, considerats fàrmac-resistents, apliquem un protocol d'estudi sobre la possibilitat de cirurgia funcional d'epilèpsia, que inclou la possibilitat de registres invasius en casos seleccionats.

En pacients que, després d'aquest estudi, no es considerin candidats adequats a cirurgia, s'ofereix la possibilitat de col·locació d'estimuladors cerebrals com l'estimulador del nervi vague (VNS), que podendisminuir la freqüència i/o intensitat de les crisis epilèptiques.