L'estiu és un dels moments més esperats pels adolescents i és quan molts d'ells s'inicien i experimenten amb la seva sexualitat. La sexualitat adolescent és aquella etapa en la vida dels joves en la qual es desenvolupen físicament i mentalment. Davant la necessitat de dotar d'informació sexual als joves, el Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya disposa d'una Unitat de Consulta Jove. Aquesta àrea té com a objectiu proporcionar als joves pacients de pautes i recomanacions per a mantenir una correcta salut sexual.

La sexualitat no es tracta només de l'acte de reproducció, sinó que engloba molts altres aspectes com el desenvolupament de sentiments, desitjos i emocions, el desenvolupament d'una identitat sexual, etc. Aquest servei pretén ajudar als joves i oferir-los un espai de confiança per oferir consell contraceptiu, la detecció precoç de la violència masclista i per a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de transmissió sexual en adolescents, a causa del seu recent augment.

En el cas de les dones, després de la primera menstruació, és recomanable realitzar la primera visita al ginecòleg, a través de la Consulta Jove les pacients poden ser ateses per ginecòlogues en consulta externa o comunicant-se a través de correu electrònic per a resoldre dubtes o consultes d'urgència. D'aquesta manera, les pacients que són ateses per les Dres. Núria López Diu i Sònia Sánchez, especialistes en Ginecologia, Obstetrícia, Reproducció, Endocrinologia Ginecològica i Salut Vaginal, facilita la sensació d'acolliment de les joves.

Les Malalties de Transmissió Sexual (MTS) solen ser el motiu de moltes de les visites del servei de Ginecologia. La doctora Sònia Sánchez Méndez afirma que "entre les malalties més freqüents detectades es troben l'herpes genital, la gonorrea, la clamídia i la sífilis. Alguna d'elles feia anys que no es veien en consulta i ara s'estan tornant a detectar". Per això és important que els joves disposin de la màxima informació possible sobre com viure una sexualitat sana i evitar possibles riscos. La Consulta Jove disposa també de diferents tallers educatius sobre salut sexual, educació i planificació familiar durant l'embaràs, per a pacients, famílies i parelles.