Unitat de Consulta Jove


Pel que fa a les malalties de transmissió sexual (ETS), cal destacar l'increment de diagnòstics a les consultes. Segons l'Institut Català de la Salut (ICS), la taxa de MTS és de 413 casos per 100.000 habitants. En els darrers dos anys, els diagnòstics han augmentat un 56%, especialment en clamídia i gonorrea. Les dades de l'ICS sostenen la tendència a l'alça a la darrera dècada.

La doctora Sònia Sánchez Méndez afirma que "entre les malalties més freqüents detectades hi ha l'herpes genital, la gonorrea, la clamídia i la sífilis. Alguna feia anys que no es veien en consulta i ara s'estan tornant a detectar".

L'ICS en el seu darrer informe sosté que en el període 2015-2017, s'observa que, pel que fa a les tres MTS bacterianes amb més importància des del punt de vista de la salut pública, la infecció més freqüent ha estat la produïda per clamídia, amb un increment relatiu del 400%, seguida de la gonocòccia, amb un increment relatiu del 182%, i de la sífilis infecciosa o precoç, amb un increment relatiu del 36%". Amb tot, en conjunt, les malalties més diagnosticades l'any passat van ser el condiloma acuminat (berrugues genitals), amb 140 casos per 100.000 habitants, i l'herpes genital, amb 60 casos per 100.000 persones.