Consells per a una dieta de protecció gàstrica

Aliments desaconsellats

  • Carns grasses (porc, xai)
  • Menuts
  • Embotits grassos
  • Peixos blaus (tonyina, sardina ...)
  • Marisc.
  • Llet sencera, formatges, mantega i nata
  • Cereals, productes integrals
  • Verdures flatulentes (carxofa, col, coliflor ...), verdures crues (cogombre, pebrot, ceba, enciam ...)
  • Fruita verda, amb pell, fibrosa o àcida
  • Fruits secs (ametlla, nous, avellanes ...)
  • Olives
  • Xocolata, cacau i cafè
  • Pastissos, brioixeria, crema i flam
  • Espècies: mostassa, pebre i picants
  • Fregits i arrebossats
  • Begudes alcohòliques

Aliments permesos

  • Carns magres: vedella pollastre, gall dindi, conill
  • Embotits magres: pernil dolç, pit de gall dindi, pernil país i pernil ibèric
  • Peix blanc
  • Ous: passats per aigua o truita
  • Llet descremada, iogurt descremat i formatges frescos o mató
  • Verdures: bullides, al vapor o purés, crues segons tolerància
  • Caldos desgreixats
  • Fruita madura o cuita
  • Patata, pa, arròs, pastes i llegums segons tolerància
  • Oli d'oliva
  • Herbes aromàtiques

Consells a seguir

  • Mastegar bé els aliments per afavorir la seva digestió
  • Evitar menjars copiosos i abundants. S 'aconsella fer de 4 a 5 àpats al dia
  • Elaboracions suaus tipus forn, vapor, bullit, planxa

Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000