IMG_3017

La Unitat de Mama de l'Hospital Universitari General de Catalunya contínua consolidant el seu programa formatiu de cures i bellesa dirigit a les pacients oncològiques. Treballant en la recerca del benestar de les pacients de la unitat i amb l'objectiu de millorar el seu estat perquè puguin autogestionar la seva imatge i pal·liar les alteracions i incomoditats que es manifesten com a conseqüència dels tractaments oncològics, avui divendres 15 de desembre se celebra el tercer taller de oncoestética en què s'abordarà la col·locació de mocadors i perruques i el automaquillatge.

Tot això emmarcat en aquest cicle d'activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de les pacients.

Els efectes secundaris produïts pels tractaments de càncer poden comportar pèrdua de cabell i pèl, celles i pestanyes, presentar pell resseca, aspra, sensible, descolorida, de tonalitat groguenca, vermellosa... L'objectiu és dotar les pacients d'instruments per combatre tots aquests reptes addicionals als efectes de la quimioteràpia i la radioteràpia. A l'Hospital Universitari General de Catalunya s'imparteixen tallers de oncoestética, cosmètica i maquillatge per tenir cures especials amb la pell i ajudar a les pacients oncològiques a escollir o aplicar els cosmètics. Tots ells són coordinats per Montse Santos, infermera gestora de casos de la Unitat de Mama.

En relació a la pèrdua de cabell és important disposar de la informació necessària sobre els diferents tipus de perruques i la col·locació del mocador. Sergio Graus de Carreres Centre Capil·lar Oncològic explicarà els sistemes de recuperació estètica capil·lar i respondrà a les preguntes de les pacients sobre com i quan cau el cabell, quant triga a sortir després dels cicles de quimioteràpia i quan aplicar tints, entre altres qüestions Com la pell està més sensibilitzada als agents externs durant els tractaments és important triar els productes més adequats i seguir unes pautes per a maquillar-se per a això Núria Izquierdo, professional de la bellesa aplicada a la salut oferirà, en col·laboració amb Coverlab, Rilastil-Cumlaude lab, 1 taller d'automaquillatge on es centrarà en l'autocorrecció de la coloració facial per lluir un cutis impecable.

La gestió de les cures de les pacients amb patologia de mama no només se centra en els tractaments mèdics, sinó també en contribuir al fet que restableixin la seva vida i tornin a ser les mateixes que abans del diagnòstic, sentint-se dones completes, recuperant la confiança en si mateixes traient partit d'aquests moments de compartir aprenentatge, cura, afecte, suport i complicitat.

L'Hospital Universitari General de Catalunya ha obtingut en 2016 l'acreditació com a unitat d'excel·lència mamària de la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària (SESPM).

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari més important d'Espanya i el tercer d'Europa. Està present en 13 comunitats autònomes, compta amb la tecnologia més avançada i disposa d'una oferta superior a 6.500 llits en més de 100 centres, com la Fundación Jiménez Díaz, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Dexeus, Ruber, Centro Médico Teknon, Hospital La Luz, Policlínica de Guipuzkoa, etc., així com amb un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.

Treballem en la promoció de la docència (set dels nostres hospitals són universitaris) i la investigación mèdic-científica (comptem amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la FJD, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació).

Així mateix, el nostre servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l'experiència acumulada en els diferents centres, i la translació clínica de les nostres investigacions.

Actualment, Quirónsalud està desenvolupant nombrosos projectes d'investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com cardiologia, endocrinologia, ginecologia, neurologia, oncologia, i medicina esportiva entre altres.