Consells per a unadietade protecciógàstrica

Aliments desaconsellats

  • Carns grasses(porc, xai)
  • Menuts
  • Embotitsgrassos
  • Peixosblaus(tonyina, sardina...)
  • Marisc.
  • Lletsencera, formatges, mantegainata
  • Cereals, productes integrals
  • Verduresflatulentes(carxofa, col,coliflor...), verdurescrues(cogombre, pebrot,ceba, enciam...)
  • Fruitaverda, amb pell,fibrosa o àcida
  • Fruitssecs(ametlla, nous, avellanes...)
  • Olives
  • Xocolata, cacau i cafè
  • Pastissos, brioixeria, crema i flam
  • Espècies: mostassa, pebre i picants
  • Fregits i arrebossats
  • Begudes alcohòliques
  • Begudes amb gas

Alimentspermesos

  • Carnsmagres: vedella, pollastre, gall dindi, conill
  • Embotits magres: pernil dolç, pit degall dindi, pernil país i pernil ibèric
  • Peix blanc
  • Ous: passats per aigua o truita
  • Lletdescremada, iogurt descremat i formatges frescos o mató
  • Verdures: bullides, al vapor o purés, crues segons tolerància
  • Caldos desgreixats
  • Fruita madura o cuita
  • Patata, pa, arròs, pastes i llegums segons tolerància
  • Oli d'oliva
  • Herbesaromàtiques

Consellsa seguir

  • Mastegar bé els aliments per afavorir la seva digestió
  • Evitar menjars copiosos i abundants. S 'aconsella fer de 4 a 5 àpat sal dia
  • Elaboracions suaus tipus forn,vapor, bullit, planxa

Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell, Ana Canales i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000


Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44