• La gastritis o inflamació gàstrica, pot ser deguda a diverses causes. El tractament, a més de farmacològic, consisteix a seguir una dieta adequada, canviat també alguns hàbits.
  • Consells generals a seguir:
    • Mastegar bé els aliments per afavorir la seva digestió. No menjar ràpid.
    • Evitar menjars pesats i abundants. S'aconsella fer de 4 a 5 preses al dia, i de menor quantitat
    • Li recomanem formes de cuinat suaus tipus forn, vapor, bullit, planxa,ccinarccinar
    • Evitar aliments i begudes massa calents.
    • No anar a dormir immediatament després de dinar, espereu com a mínim 30 minuts.
    • Fumar empitjora la simptomatologia. nofumarnofumar
  • Aliments desaconsellats
    • Carns grasses (porc, xai), vísceres.
    • Embotits grassos
    • Peixos blaus (tonyina, sardina ...), marisc
    • Llet sencera, formatges, mantega i nata
    • Verdures flatulentes (carxofa, col, coliflor ...), verdures crues (cogombre, pebrot, ceba, enciam ...)
    • Fruita verda amb pell, fibrosa o àcida
    • Fruits secs (ametlles, nous, avellanes ...)
    • Olives
    • Xocolata, cacau i cafè
    • Pastissos, brioixeria, natilla, flam
    • Espècies: mostassa, pebre i picants
    • Fregits i arrebossats
    • Begudes alcohòliques
  • Aliments permesos
    • Carns magres: vedella pollastre, gall dindi, conill
    • Embotits magres: pernil dolç, pit de gall dindi, pernil país, pernil ibèric
    • Peixos blancs
    • Ous: passats per aigua o en truitaLlet i lactis desnatats
    • Verdures: bullides, al vapor o en purés, crues segons tolerància
    • Brous desgreixats
    • Fruita madura o cuitaPatata, pa, arròs, pastes i llegums segons tolerància
    • Oli d'oliva
    • Herbes aromàtiques per condimentar.