Alimentació i colesterol

Aliments prohibits:

Carns grasses tipus: porc, xai, bou, la pell del pollastre, ànec i oca.

Embotits, patés, i xarcuteria en general.

Menuts (cervells, ronyons, fetge,etc...).

Consum excessiu d´ous (màxim 2 a la setmana).

Productes làctics sencers.

Formatges (inclosos els formatges descremats).

▪ Xocolata.

Mantega, nata, crema de llet, margarina.

Pastisseria i brioxeria en general, incloses galetes, magdalenes, etc...

Pa de motlle industrial.

▪ Gelats.

Flam, crema, petit suisse, etc...

Plats precuinats (canalons, lasanya, sopes de sobre, croquetes....).

Aperitius tipus chips, cotnes, etc.…

Salses comercials (holandesa, maionesa, tàrtara, etc...).

Marisc, calamar, sèpia i pop


Recomanacions:

Augmentar el consum de fibra alimentària, llegums, amanides i verdures en general. S'aconsellen els productes integrals i la fruita amb pell si la peça ho permet

Per fregir, cuinar i amanir utilitzar preferentment oli d'oliva. També es poden utilitzar olis de gira-sol o blat de moro. Només cal restringir la quantitat d'oli en cas d'obesitat o sobrepès.

És recomanable menjar diàriament peix blanc (lluç, llenguado, rap, etc ...) o blau (sardines, salmó, tonyina, verat, anxoves, etc...).

Es permet menjar carn tres o quatre vegades a la setmana (pollastre sense pell, gall dindi, conill, vedella). En la resta dels àpats s’haurà de menjar peix.

Els productes làctics seran descremats: llet , iogurt.

S’aconsella que els caldos siguin de verdura i pollastre sense pell i, una vegada freds, desgreixar- Los.


Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell,Ana Canales i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000

Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44