Aliments prohibits:

  • Carns grasses tipus: porc, xai, bou, la pell del pollastre, ànec i oca.
  • Embotits, patés, i xarcuteria en general.
  • Menuts (cervells, ronyons, fetge,etc...).
  • Consum excessiu d´ous (màxim 2 a la setmana).
  • Productes làctics sencers.
  • Formatges (inclosos els formatges descremats).
  • Xocolata.
  • Mantega, nata, crema de llet, margarina.
  • Pastisseria i brioxeria en general, incloses galetes, magdalenes, etc...
  • Pa de motlle industrial.
  • Gelats.
  • Flam, crema, petit suisse, etc...
  • Plats precuinats (canalons, lasanya, sopes de sobre, croquetes....).
  • Aperitius tipus chips, cotnes, etc.…
  • Salses comercials (holandesa, maionesa, tàrtara, etc...).
  • Marisc.

Recomanacions:

  • Augmentar el consum de fibra alimentària, llegums, amanides i verdures en general. S'aconsellen els productes integrals i la fruita amb pell si la peça ho permet
  • Per fregir, cuinar i amanir utilitzar preferentment oli d'oliva. També es poden utilitzar olis de gira-sol o blat de moro. Només cal restringir la quantitat d'oli en cas d'obesitat o sobrepès.
  • És recomanable menjar diàriament peix blanc (lluç, llenguado, rap, etc ...) o blau (sardines, salmó, tonyina, verat, anxoves, etc...).
  • Es permet menjar carn tres vegades a la setmana (vedella, pollastre sense pell, gall dindi, conill, etc). En la resta dels àpats s’haurà de menjar peix.
  • Els productes làctics seran descremats: llet , iogurt.
  • S’aconsella que els caldos siguin de verdura i pollastre sense pell i, una vegada freds, desgreixar- los.

Per a més informació, contacteu amb el Servei de Dietètica (prèvia hora concertada): Elena Guedea, Pia Güell i Marta Jansana. Per demanar hora, truqueu al 93 5656000