Recomanacions per una dieta hiposòdica

Aliments prohibits:

  • Aigua mineral amb gas (Vichy)
  • Sal de cuina
  • Preparats comercials: sopes de sobre, purés de patata instantanis, concentrats de brou, etc..
  • Menjars precuinats: lasanya, croquetes, etc...
  • Salses comercials: mostassa, quètxup, salsa de soja...
  • Congelats
  • Conserves en general
  • Mantega, margarina, llard
  • Olives
  • Aperitius; Xips, cornes, etc...
  • Fruita seca salada.
  • Pa i biscotes
  • Formatges
  • Carns i peixos fumats y salats.
  • Xarcuteria en general (inclòs pernil dolç).)
  • Pastisseria i brioxeria

Aliments permesos:

  • Aigua, sifó, gasosa.
  • Llet, iogurt, quallada, mató i formatge de Burgos sense sal.
  • Carns, peixos, ous.
  • Pernil dolç baix en sal.
  • Llegum, patata, pasta, arròs, pèsols i faves.
  • Fruita
  • Verdura
  • Oli d´oliva
  • Pa i biscotes sense sal
  • Sucre, mel, melmelada i pastisseria casolana.

Condiments substitutius de la sal:

  • Canyella
  • Fonoll
  • Julivert
  • All
  • Menta
  • Pebre blanc i negre
  • Vainilla
  • Clau
  • Comí
  • Farigola
  • Llorer
  • Nou moscada
  • Estragó
  • Romaní
  • Orenga
  • Pebre vermell

Per a mésinformació,contacteuambel Serveide Dietètica(prèviahoraconcertada): ElenaGuedea, PiaGüell, Ana CanalesiMartaJansana.
Perdemanar hora,truqueu al93 5656000

Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44Captura de pantalla 2020-08-19 a las 8.38.44


Enlace a vídeo

https://drive.google.com/file/d/1HoZG6sHwrs1zUSc-CIYFTNYmvUma30Z6/view?usp=sharingEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Enlace a consejos Cardiología

Enlace a Hipertensión arterial HTA