La cirurgia endoscòpica nasosinusal (CENS) és el tema central de la segona jornada d'actualització en Otorinolaringologia, organitzada pel servei d'ORL de l'Hospital Universitari General de Catalunya i que tindrà lloc el proper 16 de març a la sala d'actes del HUGC. Aquest any, tractarà sobre els abordatges que utilitzen la cirurgia endoscòpica, com és el cas de la patologia de via lacrimal, l'epistaxis, patologia compressiva d'òrbita i tumors de base de crani.

Ponents amb gran reconeixement internacional d'Oftalmologia i Neurocirurgia, a més dels otorinolaringòlegs, transmetran el seu coneixement a un fòrum format per experts de les diverses especialitats.

Gràcies als avenços tecnològics, a més de l'obstinació de molts cirurgians, s'ha experimentat un gran desenvolupament en la cirurgia endoscòpica. També s'han ampliat els recursos per a tractar tant la patologia intranasal com per al tractament de patologia extranasal i extrasinual.

El programa de la jornada del dia 16 de març, organitzada pel Dr. Joan Carles Villatoro i el Dr. Eduard Esteller del servei d'Otorinolaringologia de l'HUGC, inclou temes com la epistasxis, tractament, anatomia vascular de les fosses nasals; els penjolls endonasals, disseny, complicacions i usos. També es realitzaran dues taules rodones, una d'elles sobre la dacriocistorrinostomia (endonasal, externa, làser i en nens) i la segona sobre la cirurgia endoscòpica de la base de crani.

Aquestes jornades aborden temes que no són molt coneguts i se surten del que és habitual.


Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el major grup hospitalari d’Espanya i el tercer d’Europa. Conta amb més de 35.000 treballadors en més de 120 centres sanitaris, entre els que es troben 45 hospitals que ofereixen 6.800 llits hospitalaris.

Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben el Centro Médico Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Fundación Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona,

Hospital Universitari Dexeus, Policílinica de Gipúzkoa, etc.

El grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals son universitaris) i la investigació medico-científica (compta amb el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, l’únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació).

A més, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes d’investigació a tota Espanya i molts dels

seus centres realitzen en aquest àmbit tasques capdavanteres, essent els pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre altres.