"Transformació digital a les organitzacions sanitàries. Tendències al sector de salut i social" és el nom de la tercera edició de la jornada organitzada per la Fundació Salut Empordà (FSE) que ha tingut lloc dijous 16 de novembre al Castell de Peralada. Més de 200 persones han assistit en aquest acte anual ja consolidat, i més d’un centenar de persones ha seguit les ponències i les taules rodones a través de l'streaming.

El Departament de Projectes i Innovació de Quirónsalud Barcelona-Vallès ha participat en una de les ponències de la jornada de la mà de Xiscat (Xarxa d’Innovació en Salut per a Catalunya). Isabel María Castaño, Project Manager, i Alberto Sánchez, responsable de Transformació Digital, de l’equip han estat els encarregats de posar sobre la taula el tema de la "Intel·ligència Artificial Generativa: el XatGPT als centres sanitaris".

"Estem davant d'uns sistemes que utilitzen algoritmes d'aprenentatge automàtic per a aprendre a partir de dades i millorar amb el temps. Aquests algoritmes els permeten reconèixer patrons en les dades, per fer prediccions o prendre decisions", han explicat. Pel que fa al Xat GPT, han demostrat que cada vegada s'està utilitzant més en la investigació mèdica per analitzar grans conjunts de dades i descobrir patrons que poden conduir a nous avenços en el camp de la medicina.

Durant la jornada els temes centrals han estat el tractament de les dades, la ciberseguretat i l'impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) com a nova eina digital.


ponenciaponencia