L’Hospital Universitari General de Catalunya ha rebut una acreditació extraordinària que és el resultat final d’un procés consensuat entre l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Per arribar a aquesta resolució s’han tingut en compte els indicadors d’activitat proporcionats, especialment pel que fa als circuits d’intervenció en tabaquisme durant l’ingrés, la comunicació de les activitats realitzades al voltant del tabac i la sensibilització de la població a través d’activitats comunitàries. Així mateix, s’ha valorat molt positivament el descens en la prevalença de treballadors fumadors, fent palesa la tasca realitzada al voltant del control del tabac a l’hospital.

Tant l’Agència com la Xarxa consideren que la implicació i compromís demostrats en les diferents activitats i àmbits del control del tabaquisme a l’Hospital Universitari General de Catalunya és molt destacable i per aquest motiu han atorgat el nivell Argent.

La finalitat de les acreditacions és el progrés continu i manteniment dels Projectes sense Fum. Així doncs, us encoratgem a continuar la vostra tasca i us animem a iniciar el camí cap a l’assoliment del nivell OR, organitzat anualment per la Global Network for Tobacco Free Health Care Services.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el major grup hospitalari d’Espanya i el tercer d’Europa. Conta amb més de 35.000 treballadors en més de 120 centres sanitaris, entre els que es troben 45 hospitals que ofereixen 6.800 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben el Centro Médico Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Fundación Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policílinica de Gipúzkoa, etc.

El grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals son universitaris) i la investigació medico-científica (compta amb el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, l’únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació).

A més, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes d’investigació a tota Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit tasques capdavanteres, essent els pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre altres.