semana sin humosemana sin humo

Coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, dins de la celebració de la XXV Setmana Sense Fum, el divendres 31 de maig l’Hospital Universitari General de Catalunya s’ha unit a la causa i ha muntat un stand de Prevenció i Promoció de la Salut pels usuaris i professionals del centre, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el tabac, abandonar el seu consum i de poder gaudir d’un ambient lliure sense fum i sense residus del tabac.

Les gairebé 200 persones que s’han apropat a l’stand han participat en una enquesta sobre tabaquisme. El 49,13% són No Fumadors (gomet verd), el 27,74% són Ex fumadors (gomet groc), i el 23,12% són Fumadors (gomet negre).

Cada persona ha enganxat un gomet negre a un pulmó d’un pòster, i així s’ha creat una visió global del nostre entorn fumador/no fumador.


pulmonespulmones


També s’ha realitzat una enquesta per saber la dependència de la nicotina dels fumadors, dels quals, el 64% tenen una dependència baixa al consum de tabac, el 19,35% dependència moderada, i el 16,12% dependència alta.

Tot ells han pogut fer un mos saludable amb les pomes que es repartien des de l’stand. L’alimentació variada i mediterrània, i la pràctica de l’esport, com a hàbits de vida saludable, són els consells que s’han emportat les persones que ens han visitat.