Medicina Familar Hospital Universitari General de CatalunyaMedicina Familar Hospital Universitari General de Catalunya

L'Hospital Universitari General de Catalunya incorpora el nou Servei de Medicina Familiar, format per un equipo mèdic que pretén proporcionar una atenció primària i avaluació mèdica integral per a pacients de totes les edats i per a tota la família.

El Servei de "Medicina Familiar" permet prevenir malalties, diagnosticar-les de manera oportuna evitant complicacions a mitjà i llarg termini, i deriva i coordina l'atenció a d'altres especialistes quan sigui necessari.

"Atendre els pacients de forma propera i personalitzada, assessorar sobre hàbits de vida saludables, explicar sobre les malalties, controlar proves complementàries o orientar sobre quin especialista hem de derivar i treballar de manera multidisciplinar, són algunes de les funcions de la Medicina Familiar", explica el Dr. Camilo Fernández, coordinador de les consultes del Servei.

Què ofereix el Servei de Medicina Familiar:

  • Vigilància i maneig de malalties cròniques (hipertensió arterial sistèmica, diabetis, trastorns en tiroides, malalties respiratòries cròniques...).
  • Detecció precoç de malalties.
  • Seguiment posterior del pacient atès a urgències.
  • Seguiment del pacient hospitalitzat.
  • Salut preventiva (revisions mèdiques anuals, vacunació, consells sobre alimentació i exercici...)

L’objectiu d'aquest Servei de Medicina de la Primària és la de millorar significativament la qualitat de la cura integral del pacient. Aquest enfocament redueix considerablement la necessitat d'hospitalitzacions i visites a urgències. I d'altra banda, la prevenció i detecció oportuna de malalties disminueix la probabilitat de patir certes malalties, com diferents tipus de càncer, diabetis, o hipertensió, entre altres.

"La visió global de l’estat de salut dels nostres pacients, el tracte proper, la personalització i l’empatia són els pilars fonamentals en la nostra manera de fer, per això hem cregut necessari posar en marxa aquest Servei" explica el Dr. Joan Izquierdo, gerent de l’Hospital.

Per demanar hora al nou Servei, els pacients poden contactar a través del telèfon 93 565 60 20 o via l’App Mi Quirónsalud. Les consultes es troben al Mòdul F de l’Hospital.