L'Hospital Universitari General de Catalunya ha obert les portes a famílies amb els seus fills diumenge al matí per celebrar el Dia Mundial del Nen Prematur que va tenir lloc el 17 de novembre. Durant el matí l'hospital va organitzar al seu jardí diferents activitats per als més petits com:


  • Màgia a càrrec del Mag "Kilin Mag"
  • Conta contes
  • Animació infantil "Payaso POPI i sus amigos"

A més, la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de l'Hospital Universitari General de Catalunya ha estat a disposició de les famílies per resoldre dubtes, i poder guiar els pares en aquest terreny amb tota la informació necessària. L'associació de pares i mares de nens prematurs "Petits Grans Herois", ha estat present amb un estand orientant totes les persones que s'hi han acostat.

Actualment a Espanya un de cada deu nounats és prematur. Des de la UCIN de l'Hospital es promou dia a dia augmentar la consciència sobre els reptes a què s'enfronten els nadons prematurs i els pares. Els nadons prematurs representen el grup de pacients infantils més gran i el nombre continua augmentant, tot i que el nombre de naixements disminueix constantment.

A l'Hospital Universitari General de Catalunya van néixer 1.772 nadons durant l'any 2022, dels quals 140 van ser nadons prematurs, i 63 van necessitar ingrés a la UCIN.

La Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de l'Hospital compta amb un equip multidisciplinari de professionals sanitaris que acompanya les famílies en tot moment. Aquest diumenge grans i petits van gaudir d'un matí festiu al costat dels professionals de l'Hospital que també van voler estar al costat dels petits grans herois.