• La nova unitat compta amb un equip multidisciplinari per el tractament del dolor
  • A Espanya més de 9 milions de persones pateix dolor crònic

L'Hospital Quirónsalud del Vallès, a Sabadell, inaugura una nova Unitat del Dolor, amb l'objectiu d'abordar de manera integral les patologies relacionades amb el dolor crònic i agut.

Les noves instal·lacions compten amb 3 consultes d'atenció i tractament al pacient, una sala d'intervencionisme, una sala de reanimació, vestuaris, recepció, i està format per un equip multidisciplinari, dirigit pel Dr. Francisco Duca, integrat per 3 anestesistes especialistes en dolor, personal d'infermeria i personal de diagnòstic per a la imatge.

Durant la inauguració que ha tingut lloc el divendres dia 10, el gerent del centre, el Dr. Raúl Muñiz, ha manifestat que "la nova unitat del dolor cobreix una necessitat present fins ara a Sabadell" i explica que "hi ha moltes persones que necessiten d'especialistes en el camp del dolor crònic i agut, de professionals que treballin amb un enfocament multidisciplinari, i en moltes ocasions aquests malalts es troben oblidats". I ha conclòs dient que "amb aquest pas que donem volem ser l'hospital de referència per a les persones de Sabadell i dels seus voltants, treballant sempre des de l'excel·lència per a millorar la qualitat de vida de les persones".

Entre les malalties que abordarà la nova Unitat del Dolor es troben el dolor per ciàtica, el dolor per escoliosi, la síndrome facetària, el dolor lumbar, la fibromiàlgia, l'artritis, les migranyes, fractures vertebrals, dolors de genoll, maluc o espatlla, entre altres.

Es calcula que 9 milions d'espanyols pateixen dolor crònic. Segons el Baròmetre del dolor crònic a Espanya del 2022, aquesta malaltia està afectant un 25,9% de la població adulta, i revela que les dones presenten una major prevalença de la malaltia (30,5%) respecte als homes (21,3%). A més, un 22,2% dels pacients pateix depressió i un 27,6% ansietat, i un gran nombre de persones desconeix la causa de la seva malaltia, la qual cosa evidencia la rellevància de la prevenció i la cura en salut mental en l'àmbit del dolor crònic.

El tractament integral i personalitzat del dolor mitjançant tècniques intervencionistes ambulatòries, infiltracions, teràpies regeneratives o tractaments farmacològics, entre altres, seran presents en la nova Unitat del Dolor, per a aconseguir la recuperació funcional dels pacients i la seva qualitat de vida, amb un tractament integral i personalitzat.