L'equip de Traumatologia del Dr. Casañas, juntament amb el servei de Neurologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya, ha realitzat en aquest hospital, per primera vegada a Espanya, una transferència nerviosa en un pacient amb un alt grau de tetraplegia. Es tracta d'un pacient amb una lesió medul·lar completa, de nivell C4, amb una tetraplegia completa i una invalidesa severa, secundària a ella.

En el transcurs de la intervenció, el Dr. Casañas i el seu equip han extret teixit nerviós de l'extremitat inferior per, posteriorment, empeltar en el nervi espinal del pacient a nivell de coll amb l'objectiu de donar mobilitat en els colzes i canells. Amb aquesta intervenció quirúrgica es busca recuperar la innervació parcial de l'extremitat superior dreta, paralitzada fins al moment des de fa anys, per obtenir moviments de flexo-extensió de colze i funció d'extensió del canell. En aquests moments, el pacient ha reiniciat el procés de rehabilitació per recuperar la funcionalitat de les extremitats paralitzades.

Per la seva banda, personal del servei de Neurologia i de Rehabilitació realitza una valoració de les lesions neurològiques del pacient abans de la intervenció i el seguiment clínic del pacient durant l'ingrés per valorar les millores obtingudes; realitza estudis electrofisiològics del pacient per decidir sobre que músculs i nervis es desenvolupen les intervencions; control clínic, del dolor i possibles complicacions del pacient durant la seva estada hospitalària i valora les possibilitats terapèutiques consensuades amb l'equip quirúrgic, formant part d'un equip multidisciplinari per a la valoració prèvia, estudi neurològic, indicacions i seguiment del pacient.

El Dr. Joaquim Casañas, actual president de la Societat Espanyola de Cirurgia de la Mà, juntament amb el Dr. Manuel Llusa lideren un grup d'experts microcirurgians. Casañas és un prestigiós especialista de referència internacional en nervi perifèric, plexe braquial obstètric i de l'adult i cirurgia de la mà. Treballa amb les tècniques quirúrgiques més noves per resoldre lesions de nervi perifèric, plexe braquial i tetraplegia.

Sobre quirónsalud

Quirónsalud és el major grup hospitalari d’Espanya i el tercer d’Europa. Conta amb més de 35.000 treballadors en més de 120 centres sanitaris, entre els que es troben 45 hospitals que ofereixen 6.800 llits hospitalaris.

Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altamente especialitzats i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben el Centro Médico Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitario Quirónsalud Madrid, Fundación Jiménez Díaz, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policílinica de Gipúzkoa, etc.

El grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals son universitaris) i la investigació medico-científica (compta amb el Instituto de Investigación Sanitaria de la FJD, l’únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació).

A més, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes d’investigació a tota Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit tasques capdavanteres, essent els pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre altres.